Veel medewerkers van VDL Nedcar onder invloed van drugs en alcohol

vdl-nedcar

Vele medewerkers van Autofabrikant VDL Nedcar heeft een positief resultaat gehad bij gehouden drank- en drugstesten.

Het bedrijf meldt aan NU.nl dat dit jaar driehonderd van de zevenduizend personeelsleden zijn getest. Van die driehonderd testten dus 150 positief op alcohol- of drugsgebruik. De fabrikant reageert op het nieuws: “Met zevenduizend medewerkers zijn we net zo groot als een dorp. Als je in een dorp loopt en dit soort testen zou doen, zou je misschien ook wel tot dit soort aantallen komen. In die zin zijn wij misschien ook een afspiegeling van de samenleving.” Desondanks wordt het aantal nog veel te veel genoemd.

De fabrikant geeft aan dat er tijdens het werk geen drank en drugs genuttigd worden maar dat de medewerkers dit buiten de werkuren tot zich nemen. Het personeel dat positief uit de test gekomen is zal zich moeten verantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here