Fietsenstalling met groen dak in Hegstraat Weert

De gemeente Weert gaat een stukje Hegstraat vanaf de Markt tot aan Cwartier opknappen en herinrichten. Vooral de directe omgeving van de bewaakte fietsenstalling die aan de Hegstraat ligt krijgt een facelift. Voor een bedrag van € 158.000 wordt de bewaakte fietsenstalling onder meer van een groen dak voorzien door het aanplanten van veertien bomen.

De straatbakstenen die in het eerste stukje van de Hegstraat vanaf de Markt liggen. worden doorgezet over het bestaande rijbaan richting het garagedek bij Cwartier waardoor de fietsenstalling op een soort plein komt te liggen. De parkeerplekken voor auto’s in de keerlus wordt opgeheven. Het voetpad tussen de groenstrook met de ondergrondse afvalcontainers en de bestaande bebouwing van Berntsen Woninginrichting wordt heringericht als een groenvak. Om de ondergrondse afvalcontainers bereikbaar te houden zullen deze gedraaid worden, zodat de inworp opening richting het plein komen te staan.

Ook wordt bekeken of het verbreden en verplaatsen van de bestaande opgang naar het parkeerdek van Cwartier naast restaurant en lounge Amusant mogelijk is. Hiervoor moet de bestaande trap naar het parkeerdek afgesloten worden. Om de hele omgeving een meer groene uitstraling te geven worden In de fietsenstalling veertien bomen geplant die zorgen voor een groen dak boven de stalling. Ook de kantoorunit voor de toezichthouders van deze bewaakte fietsenstalling wordt aangepast en vergroend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here