Aandacht voor 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog in Kinrooi

Deze maand worden er in Kinrooi tal van activiteiten georganiseerd rond de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Na de krokusplantactie aan de dodendraad te Molenbeersel, staat nu zondag een 11-november-viering gepland.

Op 25 oktober waren schoolkinderen en vrijwilligers vanuit Weert, Bocholt, Kinrooi, Maasgouw en Leudal bezig met het planten van de witte krokussen in het Belgisch-Nederlands grensgebied. Het resultaat – een wit krokuslint langs de Dodendraad – zal dit voorjaar zichtbaar zijn. Afgelopen weekend bracht koninklijke fanfare Sint-Isidorus een prachtig concert in GC De Stegel onder de titel Remembrance. In de komende weken volgen nog enkele activiteiten.

Op zondag 11 november organiseert de gemeente Kinrooi samen met een aantal verenigingen een gezamenlijke 11 november-herdenking in de kerk en op het kerkhof te Geistingen. Om 8.40 uur verzamelen allen die mee willen doen aan deze viering bij de harmoniezaal in de Geistingenstraat nr. 15. Deelnemende verenigingen brengen liefst hun vlag mee. In stoet en onder begeleiding van het harmonie-orkest Geistingen-Ophoven trekt men dan naar de kerk van Geistingen. Tijdens de viering worden de vlaggen gegroet en wordt het Te Velde gespeeld. Na de viering gaat men in stoet naar het oude kerkhof waar de burgemeester een toespraak zal houden. Vervolgens wordt the Last Post gespeeld, gevolgd door de kranslegging. Er wordt afgesloten met het Belgisch volkslied. De viering wordt afgesloten met een gezellig samenzijn in het Orgelhuijs te Geistingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here