Kinrooienaar Jitse Bullen is een ster op zijn BMX (video)

Hij is negen jaar en fietst er flink op los op zijn BMX. Jitse Bullen uit Kinrooi doet dat niet onverdienstelijk. Je ziet hem vaak thuis voor de deur oefenen, maar daarnaast traint hij ook veel in Zolder bij zijn club waar hij ook wedstrijden voor rijdt en hiermee vele prijzen mee naar Kinrooi neemt.

“Ik doe al heel lang crossen op mijn BMX”, zo reageert Jitse die het meekreeg van zijn vader.

Een bijnaam heeft hij ook. “Tjik Tjak Vollen Bak, dat is de bijnaam die ze mij gegeven hebben”, vertelt Jitse trots. Onlangs haalde hij een mooie derde plek haalde in de Europese Ronde van de BMX European Cup 2018. Bullen finishte hier nèt na de nummer vier van de wereld en de nummer één van Europa.

Jitse Bullen, timmert op zijn jonge leeftijd al flink aan de weg. Ook voor zijn ouders is het een heel aangaan, omdat Jitse traint bij de Vlaamse Wielerschool in Zolder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here