Woningmarktonderzoek in Midden-Limburg

Zeven gemeenten in Midden-Limburg werken samen om voldoende en geschikte huisvesting voor alle inwoners te realiseren. Hiervoor hebben deze gemeenten een woningmarktonderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat de woningmarkt de komende jaren wordt gedomineerd door 75-plussers, die zelfstandig blijven wonen. De grootste woningbehoefte ligt hierdoor bij appartementen met lift en levensloopbestendige woningen.

De samenwerkende gemeenten zijn Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Samen hebben zij in december 2014 de Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg vastgesteld voor de periode van 2014-2017.

Om de structuurvisie te kunnen actualiseren om zo voldoende huisvesting te realiseren, heeft in de zeven gemeenten een woningmarktonderzoek plaatsgevonden door een extern bureau. Elke gemeente heeft daarbij een aanvullend verdiepingsonderzoek laten uitvoeren voor de kernen van de gemeente. Zo kregen de gemeenten inzicht in de gewenste woningkwaliteit. Ook zijn in het onderzoek een aantal prognoses opgenomen waarmee de hoeveelheid nog te bouwen woningen is bepaald. Het totaalplaatje van kwantitatieve en kwalitatieve behoeften vormt nu een goede basis voor de actualisatie van het woonbeleid in Midden-Limburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here