Veel aanmeldingen voor het symposium ‘Samen Positief Gezond Weert’

Het gaat goed met de inschrijvingen voor het symposium ‘Samen Positief Gezond Weert’, dat op 8 november in Theater de Huiskamer zal doorgaan. “Op dit moment zijn er meer dan 130 inschrijvingen en zit het symposium helemaal vol”, aldus de organisatie. Dit symposium is bedoeld voor organisaties die direct of indirect werken aan de gezondheid in Weert.

De GGD Limburg Noord geeft tijdens het symposium een antwoord op de vraag hoe het met Limburg gaat.

Er is een dringende reden om een actieve aanpak te creëren voor een gezondere leefstijl van de inwoners. Daarom staat preventie hoog op de agenda van de gemeente Weert, lokale politiek, zorg, sport, onderwijs en bedrijven en dat is ook nodig. Het Trendscenario van het RIVM geeft een voorspelling over hoe de volksgezondheid er in 2040 uitziet als er vanaf nu niets meer verandert. Volgens die voorspelling heeft in 2040 62% van de Nederlandse volwassenen overgewicht.

Dr. Machteld Huber introduceerde het concept positieve gezondheid in Nederland in 2012. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet langer meer strikt het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal.

Donderdagmiddag 8 november van 14.00 tot 17.00 uur vindt het symposium plaays in Theater de Huiskamer aan het Rafaëlpad in Weert. Het ‘Weert Samen Positief Gezond’ symposium komt tot stand door de samenwerking tussen Platform Weert in beweging, gemeente Weert, Punt Welzijn, Let’s Move, Stichting Toegankelijk Weert, GGD Limburg Noord, Gezond Samen Leven Midden Limburg West en veel partijen uit het bedrijfsleven en zorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here