Maaseiker mythen zijn er nog anno 2018 (video)

Maaseiker mythen, ze zijn er en niet zo weinig. Onlangs werd er in de bibliotheek van Maaseik een ‘Wauweleurke’ over de mythen in de Stad Maaseik georganiseerd.

Ghislaine Raets woont in Brussel maar is afkomstig van Maaseik en weet van alles over Maaseiker mythen te vertellen. “Ik vind het belangrijk dat we deze mythen blijven vertellen zodat ze niet verloren gaan”, aldus de kunstenares.

Als je Ghislaine vraagt naar een Maaseiker mythe hoeft ze niet lang na te denken. “Die zijn er zo veel, over een eikenboom op de markt tot de mythen van de kaartridders uit Heppeneert.”

Ghislaine woont weliswaar niet in Maaseik, ze heeft er haar hart aan verbonden en is er nog veel te vinden. “Ik schilder veel en daarin breng ik ook Maaseiker zaken naar boven. Over enkele jaren is er weer een Van Eyckgebeuren in Maaseik, daar ben ik nu al mee bezig, want dan wil ik graag een tentoonstelling organiseren”, zo besluit ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here