Vrijwillige ruilverkaveling verbetert landbouwstructuur Rotem

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) gaat de landbouwstructuur in het gebied gelegen tussen de Molenweg, de voetbalterreinen van Rotem, de Broeken en de Hoogbaan verbeteren. Dit zal gebeuren aan de hand van een vrijwillige ruilverkaveling, waarbij de VLM probeert om de percelen binnen dit gebied te ruilen om zo een betere structuur te realiseren.

De gemeenteraad van Dilsen-Stokkem heeft op 10 september een gunstig advies verleend voor deze vrijwillige ruilverkaveling. Voor de stad was vooral een goede interne ontsluiting tussen de Burgemeester Henrylaan en de Rijksweg van belang.

Niet alleen landbouwers, maar ook heel wat fietsers, wandelaars en joggers maken immers gebruik van de trage wegen in het gebied. Hiertoe heeft VLM dan ook een voorstel uitgewerkt waarbij er een bijkomende verbinding gemaakt wordt tussen een aantal van deze wegen.

Het aandeel van de stad in de nieuw aan te leggen wegen wordt geraamd op 33.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here