Schrijfsel 29: Botel zoekt naam

Stel je voor: je overnacht in Ophoven. Gewoon, omdat het daar mooi is. Of omdat je in de buurt moet werken. ’s Avonds geniet je van het mooie Ophovense uitzicht. De volgende dag, als je wakker wordt, krijg je een vreemd gevoel… het lijkt alsof je in een waterbed ligt. Zelfs als je rechtop staat, blijft dat vreemde gevoel. Een beetje verward kijk je door het raampje. Geen Ophoven meer! Ben je terechtgekomen in een illusie?

Niets is minder waar. De kans is groot dat je hebt overnacht in de Botel Ophoven en dat je ’s nachts, zonder het te weten, verhuisd bent (daar kom je achter als je je auto zoekt). En je bent een beetje dom geweest, want de verhuis lag eigenlijk al lang vast. Vandaar de uiterst goedkope last-minute-prijzen. 2 jaar geleden is men aan de voorbereidingen gestart, afgelopen week was het zover.

Botel Ophoven ligt niet meer in Ophoven. Helaas… Hij ligt nu op de grens tussen Geistingen en Kessenich en hij zoekt een nieuwe naam. Ik werd natuurlijk meteen getriggerd door die oproep.

Zelf sliep ik een poosje geleden in botel Ahoy in Kortrijk. Een mooie naam, vond ik toen, maar Botel Ophoven verdient meer.

Als ik zie wat voor een werk het was om dit gevaarte te verhuizen (want dat is het, een gevaarte, veel meer dan een boot), breekt het zweet me al uit. Ik vind het een botel om u tegen te zeggen, omwille van de grootte en de diverse activiteiten die er georganiseerd worden. Geen gewone boot dus, maar een totaalpakket.

Om het botel nu ‘Totaalpakket’ te noemen, is een beetje vreemd. Ik zou er dan een strikje om verwachten, liefst rood, en dat heeft het botel niet.

‘Berend Botje’ misschien? Hij ging uit varen, dus een boot heeft daar zeker mee te maken. Maar de botel gaat (voorlopig) niet meer varen… Slechte keuze dus…

‘De scheve schuit’ is ook een leuke naam. Tenminste voor piraten. Maar ik hoop voor de eigenaars dat er geen piraten in hun boot komen. Het zou nogal een slagveld worden daar…

Trouwens: als de schuit écht scheef is, rollen de bezoekers maar al te graag uit hun bed. Zou voor steeds minder overnachtingen zorgen en dat is nu net niet wat wij beogen.

Misschien moeten we meer naar de geologische ligging kijken? Op de grens tussen Geistingen en Kessenich. Je kan natuurlijk met die namen gaan spelen, GeiKe of GeKes misschien? Klinkt niet écht sexy, wel?

Je kan de boot ook GeK noemen, opnieuw een samenstelling van beide plaatsen. Maar dat is dat weer een grensgeval, niet iedereen wil immers in een GeK slapen.

Wacht even… een grensgeval, dat is de boot ook! Zou dat geen mooie naam zijn? Botel ‘Het grensgeval’? Ik zie het al voor me, het refereert niet alleen naar de grens tussen Geistingen en Kessenich, maar ook naar de Nederlandse grens die op een boogscheut afstand ligt. Ik ben in ieder geval voor!

Ik wens de mensen van botel Ophoven heel veel succes op hun nieuwe stekje.

Tot volgende week, voor weer een nieuw schrijfsel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here