Bib Maaseik start met leesgroep voor jonge lezers

Bib Bibliotheek lezen Maaseik

De bibliotheek van Maaseik is gestart met een KJV-leesgroep voor jonge boekenwurmen van het derde en vierde leerjaar. Zij komen vier keer per jaar samen in de bib om de boeken te bespreken die ze hebben gelezen.

KJV staat voor Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Dit is een jury van jonge lezers die elk een lijst krijgen van acht boeken om te beoordelen. Voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar die supergraag lezen, is er vanaf dit schooljaar een KJV-leesgroep in de bib van Maaseik.

Tijdens het startmoment, eerder deze week, leerden de jonge juryleden elkaar kennen én ontdekten ze welke boeken ze dit jaar gaan lezen. Ze kregen ook meteen al drie boeken mee naar huis die ze tegen de volgende bijeenkomst in december moeten lezen. Hun bevindingen kunnen ze noteren in een heus leesdagboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here