Bibliotheek Maasmechelen opent eerste Maaslandse Taalpunt

Anderstaligen die Nederlands willen leren kunnen sinds kort terecht in de bibliotheek van Maasmechelen. Daar werd onlangs het eerste Taalpunt van de Maaskant geopend.

Het Taalpunt is een specifieke afdeling én aanpak voor nieuwkomers of anderstaligen die Nederlands willen leren en/of oefenen of voor Nederlandstaligen die hun moedertaal beter willen leren schrijven en lezen. Het Taalpunt-aanbod is samengebracht in de omgeving van de Leesruimte. Je vindt er onder andere boeken en cd-roms om Nederlands te leren, grammatica- en spellingboeken, woordenboeken, luisterboeken, Nederlands gesproken films op dvd, Nederlands gezonden liedjes op cd’s, leesboeken in eenvoudige taal, de krant in eenvoudige taal en informatieve boeken.

De materialen worden met de kaft naar voren en met een eenvoudige indeling gepresenteerd. Ook kan men gratis oefenen met verschillende computerprogramma’s om Nederlands te leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here