Steden Maaseik en Bree draaien op voor pensioentekort ziekenhuispersoneel

Justitie rechtbank

De steden en OCMW’s van Bree en Maaseik zullen vooralsnog het tekort moeten betalen voor de lege pensioenkas van het Medisch Centrum Noord-Oost Limburg in Maaseik.

Deze uitspraak is gedaan door de burgerlijke rechtbank van Tongeren, meldt Het Laatste Nieuws. Het Medisch Centrum had bij hoogdringendheid een rechtszaak aangespannen tegen onder meer pensioenverzekeraar Ethias, de steden en OCMW’s van Maaseik en Bree, de Federale Pensioendienst en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid omdat hun pensioenkas vanaf januari leeg zal zijn.

Het gaat om het pensioen van ongeveer zestig personen.

Het gaat om een bedrag van ongeveer 100.000 euro per maand dat opgehoest dient te worden. Hierbij is een verdeelsleutel toegepast met het aantal bedden in de ziekenhuizen van Bree en Maaseik en het aantal inwoners van de steden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here