Exclusieve oorlogsboeken gaan van de hand bij Harmonie Concordia (video)

In Zaal Van Eyck in Maaseik wordt alles in orde gebracht voor een unieke boekenverkoop die vanaf 6 oktober zal plaatsvinden. Het zijn boeken van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog die uit een privé-collectie afkomstig zijn.

De verkoop van exclusieve en unieke oorlogsboeken wordt georganiseerd van zaterdag 6 t/m dinsdag 9 oktober 2018 in zaal Van Eyck Maaseik (Koning Albertlaan 21) telkens van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. “Het is een eenmalige gelegenheid om boeken aan te schaffen over de periode van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog”, zo vertelt ere-voorzitter Henri Verlaak van Harmonie Concordia.

De Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik verdiende haar sporen met de jaarlijkse Tweedehandse Boeken- en Platenbeurs die in 2018 al voor de 28ste keer werd georganiseerd.

Zeker in dit jaar waar het 100-jarig einde van de Eerste Oorlog herdacht wordt, is de interesse in dit thema enorm. “Er worden in Maaseik ruim 5.000 boeken te koop aangeboden met als onderwerp: Wereldoorlog I en Wereldoorlog II. Het overgrote deel van dit lot boeken stamt uit de privécollectie van de familie Turlings uit het Nederlandse Echt. Deze familie heeft gedurende meer dan 60 jaar lang deze verzameling opgebouwd. De bezoeker kan er dus van overtuigd zijn dat er unieke publicaties aangeboden worden”, zo vervolgt Verlaak.

Behalve boeken en historische kranten worden er ook tijdschriften te koop aangeboden. Exemplarisch daarvoor is het tijdschrift ‘Signaal’ dat tijdens de jaren 40 – 45 in verschillende talen werd uitgegeven. Men vindt op de beurs de Nederlandstalige uitgave terug. Naast de informatieve boeken over de Twee Wereldoorlogen zijn er ook waargebeurde verhalen te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here