Rocky Grispen zoekt verhalen over de Bokkenrijders in Maaseik

Het klinkt als een spannend verhaal. Ten tijde van de Bokkenrijders zou er op de Markt in Maaseik een onderaards gangenstelsel hebben bestaan. Nu, bijna 250 jaar later, rest enkel de mythe, maar het verhaal wordt nu verder onderzocht. Filmmaker Rocky Grispen wil een documentaire over deze gebeurtenis maken.

“De Bokkenrijders hebben me altijd geïntrigeerd evenals de geschiedenis van Maaseik. Naar het schijnt heeft op de plaats van de huidige Markt in Maaseik vele jaren geleden een ondergronds gangenstelsel gelegen. Dat zou naderhand dicht gemaakt zijn door in alle kelders van de woningen een muur te metselen”, zo vertelt filmmaker Rocky Grispen.

Grispen is bezig met een studie naar dit verhaal. Vroeger heeft Pater Sangers hier ook al eens onderzoek naar verricht, maar die concludeerde dat hij het niet exact kon achterhalen. Omdat we nu vele jaren later zijn en er moderne technieken zijn, denk ik dat het oppakken van deze mythe een reële kans van slagen heeft”, zo besluit Rocky Grispen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here