VC GREENYARD Maaseik kent leerrijke tweedaagse in Frankfurt

In de voorlaatste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen trok het team van Joel Banks richting Duitsland, Frankfurt om precies te zijn. In het Rhein-Main gebied troffen ze United Volleys dat dit seizoen als derde Duitse team, na Berlijn en Friedrichshafen, mee aantreedt in de CEV Champions League.

De Maaseikenaren maakten de trip naar Frankfurt zonder Elias Thys (blessure aan de hand), Jay Blankenau en Just Dronkers (beiden nog actief op het WK volleybal). De eerste set van het weekend ging naar de thuisploeg: 25-23. Coach Banks stuurde zijn troepen bij wat resulteerde in een 15-25 overwinning in de tweede sets. Na 25-19 en 20-25 werd de wedstrijd beëindigt op een 2-2 gelijkspel, iets ongewoons in het volleybal maar niet zo ongebruikelijk in een oefenwedstrijd.

Na een overnachting in Duitsland verplaatste VC GREENYARD zich opnieuw naar de sporthal van United Volleys voor het tweede oefenduel. Opnieuw ging de eerste set naar Frankfurt: 25-18. De tweede set werd aangevangen zonder wissels aan beide kanten maar net als de vorige set bleken de Duitsers de sterkste, 28-26 was de eindstand. Maaseik had geen zin om met lege handen terug naar huis te trekken waarop de volgende twee sets dan ook gewonnen werden: 18-25 en 19-25. Er werd geen tiebreak meer gespeeld dus eindigde de wedstrijd, net als de dag ervoor, op 2-2.
Er kan positief worden teruggekeken op het verblijf in Duitsland. De goede dingen kwamen bovendrijven en de zwakke punten kunnen nu nog bijgeschaafd worden.

Volgend weekend trekken de Maaseikenaren opnieuw naar het buitenland, deze keer naar Calabrië in het zuiden van Italië. In een oefentornooi op 4 en 5 oktober zal er eerst een halve finale gespeeld worden tegen Volleyball Bisons Buhl waarna dan eventueel een dag later de finale volgt. De voorbereiding op 2018-2019 zit zo in zijn laatste rechte lijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here