Martin Boonen overleden

De eerste cultuurprijsdrager van Maaseik, Martin Boonen, is overleden. Dat is zojuist bekend gemaakt.

Boonen was als rasechte Maaseikenaar en schrijver van de plaatselijke geschiedenis een begrip. Zijn publicaties waren veelvoudig en veelzijdig. In zijn jongste werk schetste hij een totaalbeeld van de gemeentepolitiek van de stad Maaseik vanaf de onafhankelijkheid van België tot het prille heden.

Boonen was een graag geziene persoon die veel deed voor de cultuur in en rond Maaseik. Zo was hij in het verleden voorzitter van de Cultuurraad van de Stad Maaseik. Ook was hij nog veelvuldig aanwezig bij het Documentatiecentrum Maaseik.

De laatste jaren woonde Boonen in Woonzorgcentrum De Maaspoorte in Maaseik waar hij vorige week donderdag is overleden. Hij is 86 jaar geworden.

Grensland Actueel sprak met Boonen in november 2017 naar aanleiding van zijn laatste boek:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here