Vrijwilligersdag Molenfeesten Molenbeersel

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest van de Molenfeesten plaats. Maar liefst 147 vrijwilligers zorgden ook dit jaar weer voor een geslaagd dorpsfeest tijdens het laatste weekend van juli. Zoals de traditie het wil, wordt iedereen tijdens het tweede weekend van september ook uitgenodigd om samen de Molenfietstocht te rijden.

Maar liefst 61 sportievelingen waagden zich een tocht van 35 kilometer. “De rit ging dit jaar richting Wessem, nadat we waren gepasseerd bij onze buren in Geistingen en Kessenich”, klinkt het bij de fietsers. “Via Thorn, Ittervoort en Neeritter reden we vervolgens ‘Heivis’, waar ondertussen het nodige lekkers klaar lag om de honger te stillen.”

“Tegen 18.30 uur waren we terug aan de Keijersmolen, waar zich ondertussen nog een 15-tal vrijwilligers hadden aangemeld voor het natje en droogje achteraf. Het zachte nazomerweer zorgde ervoor dat we met z’n allen een gezellige avond hadden buiten aan de molen. De foto’s van de fietstocht werden getoond en er werd nagekaart over de voorbije feesten.”

De ene feesteditie (35ste Molenfeesten) is nog maar net achter de rug, of een nieuw historisch moment biedt zich al aan. In 2019 bestaat de Keijersmolen 150 jaar en mag de stenen Zorgvlietmolen 100 kaarsjes uitblazen. Schrijf alvast 26, 27 en 28 juli 2019 in de agenda.

Foto: Frank Vandepoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here