Schrijfsel 25: Vettige beesten zijn het!

Vettige beesten zijn het! In de modder rollend, elkaar knuffelend en samen spelend. Ik zeg het: vies! Maar het zal hun worst wezen, want niet het spelen maar het vies worden lijkt hun doel te zijn. Gelukkig zijn foto’s geurloos…

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, wordt er vaak gezegd. Hier geldt dat niet. Niet meedoen, maar vuil worden is belangrijker dan winnen.

Het lijkt wel een ouderwetse dril, zoals ik vroeger jaarlijks bij de Chiro mocht meemaken. We rolden in de modder, gooiden ermee, kregen vuiligheid over ons. Dát was ons doel: vuiligheid over ons krijgen. Ik ben nog steeds trots op die groepsfoto waarop ik sta (zeker weten!), alleen weet ik niet wie van die vettige ventjes mijn naam draagt. Beste dril ooit!
Enfin, ik was niet begonnen te schrijven over een stel enthousiaste Chirokinderen in de modder, maar over (jong)volwassenen. Ze doen geen dril, maar spelen moddervoetbal. Wat een sport!

Volgens mij werd er in het verleden vaak gezegd dat voetballers ‘mietjes’ zijn, slapjanussen die om de 3 minuten Neymar-gewijs over het gras rollen. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat daar het ontstaan van de moddervoetbal te vinden is: men wilde bewijzen dat voetballers stoer zijn. En dat zijn ze! Ik heb respect voor voetballers.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik meer respect heb voor voetballertjes als die van de provinciale U8B van Maasland FC dan voor omhooggevallen profs waarvan er helaas teveel bestaan. De jongens van Maasland hebben vorig weekend gestreden alsof hun leven ervan afhing tegen de jongens van Hamont. Ze vochten, maar gingen uiteindelijk toch ten onder. Het moet daar een spannende partij geweest zijn!

Let op mijn woorden: die mannen van Maasland worden onze Rode Duivels.

Hoewel de WK-hype, met tenten en Belgische vlaggen van deze zomer al een hele tijd voorbij is, wordt er in Maaseik nog steeds aandacht besteed aan sport. Goed bezig, Maaseik!
Met de petanquebanen die een paar maanden geleden geopend werden, het mooie zwembad (dat nu nog drukker bezocht zal worden aangezien de IJzeren Man in Weert voorlopig zal sluiten), de talloze voetbalvelden, sporthallen, tennis- en atletiekbanen en vooral… de padelterreinen

Wist jij wat het was? Reed je ook langs die vreemde, blauwe pleinen met vraagtegens boven je hoofd? Ik begreep er niets van… Voor volley hing het net te laag, er stonden geen basketbalringen, pingpongtafels waren nergens te zien, dus ik bleef in het ongewisse. Geen idee waar Maaseik nu in geïnvesteerd had.
Gelukkig hebben we dan nog Grensland Actueel, een artikel over de opening. Het zijn dus padelterreinen. Ben je nu slimmer geworden? Ik was het niet… YouTube heeft me moeten redden…

Maar wat ik toen zag was ongelooflijk. Wat een coole sport! Een soort Squash, maar dan stoerder. Het lijkt op tennis, maar veel sneller. Het heeft wat weg van tafeltennis, maar deze sport heeft geen tafel nodig om stoer te zijn. Ik denk oprecht dat Serena Williams haar agressie zeker kwijt kan geraken bij deze sport… Of door in modder te gaan tennissen, met stuiterballen.

Ik wens je een sportieve, modderige week toe. En als het even tegenzit: denk dan aan de voetballertjes van Maasland FC, yes you can!

Tot volgende week, voor weer een nieuw schrijfsel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here