Opheffing captatieverbod

De Luysen rivier beek landschap

De vraag naar oppervlaktewater vanuit de landbouw is sterk afgenomen. De meeste gewassen die extra water behoeven, zijn intussen geoogst of het groeiseizoen ervan loopt ten einde. Vandaar dat het captatieverbod is opgeheven.

Het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen van eind juli wordt opgeheven.

De peilen van de waterlopen blijven laag. In Limburg is er onvoldoende regen gevallen om de grote neerslagtekorten van de voorbije maanden op te vangen. Op korte termijn is er geen verbetering in zicht. De oproep tot zuinigheid en verstandig omspringen met alle bronnen van water blijft van kracht en wordt herhaald.

Regelmatig worden er visuele testen uitgevoerd op de aanwezigheid van blauwalgen. Er zijn nog steeds blauwalgen aanwezig op de Zuid-Willemsvaart en de kanalen Bocholt-Herentals en Beverlo. Hier blijft het captatie- en recreatieverbod dan ook nog van toepassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here