Gemeente Bocholt plaatst bladkorven

Her en der in Bocholt zijn weer een negentigtal bladkorven geplaatst, De korven worden niet op eenvoudige vraag of aan een bepaald huisnummer geplaatst, maar langs straten in de bebouwde kom met veel en grote bomen en op plaatsen waar ze gemakkelijk geledigd kunnen worden. Vragen om bijkomende korven of andere locaties hebben geen zin. De technische dienst plaatste de korven dit jaar al halfweg september omdat de bomen door het warme weer van afgelopen zomer hun bladeren vroeger begonnen te verliezen.

Enkel bladeren van bomen die op openbaar domein staan, mogen in de korven. De bladkorven worden in de mate van het mogelijke twee maal per week geledigd.

Ook dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Bocholt vanaf 1 november (tot en met 31 januari 2019) op de Limburg.net-parken gratis bladafval van het openbaar domein afleveren. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval, snoeihout of bomen die op privéterrein staan. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen de perken. Ze vormen een prima isolatie voor je plantjes en composteren vanzelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here