Proefproject ‘Radicaal Geïntegreerde Zorg’ gepresenteerd in Kinrooi (video)

Geestelijke gezondheidszorg. Het is vaak een taboe. In de gemeente Kinrooi is men gestart met een proefproject waarbij men samen met diverse partners als het ware er zorg voor draagt dat men via één loket zorg op maat krijgt. Kinrooi is een van de weinige gemeenten waar het project gestart is.

Het OCMW en de gemeente Kinrooi werkt binnen dit project samen met onder andere een huisarts, de politie en diverse gespecialiseerde zorgpartners, verzameld in Noolim.

“In een landelijke gemeente met een lage bevolkingsdichtheid zijn er fysiek weinig voorzieningen voor iemand die psychologische of psychiatrische hulp nodig heeft. Voor de inwoners is het soms niet eenvoudig om hun weg hierin te vinden. De drempelvrees voor deze zorgnoden, de moeilijke aanmeldprocedures en lange wachtlijsten maken het er ook niet makkelijker op. Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. De overheid bouwt aan een toegankelijke, overzichtelijke, betaalbare en gepersonaliseerde zorg voor mensen in psychische nood, waarbij Noolim een vertaalsysteem en een strategie heeft ontwikkeld, naar een systeem van Radicaal Geïntegreerde Zorg waar zorgvragers centraal staan. Het Vlaams actieplan geestelijke gezondheid gaat uit van een netwerk-georiënteerde zorg als fundament voor de toekomst. In Kinrooi zijn we in deze optiek al sinds september 2017 bezig met een proefproject dat we nu officieel lanceren en voorstellen”, zo vertelt burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Lees het hele verhaal hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here