Kandidaat-raadslid N-VA Maaseik niet langer verkiesbaar vanwege TV-reportage

Dennis Laveaux uit Maaseik heeft besloten om geen kandidaat meer te zijn voor de N-VA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Maaseik. Dit heeft hij besloten naar aanleiding van de TV-reportage ‘PANO’.

Het Maaseiker kandidaat-raadslid kwam tijdens de reportage in beeld als aanhanger van de extreemrechtse organisatie ‘Schild & Vrienden’. De politieke Maaseiker partij reageert op Facebook: “Voor N-VA Maaseik kunnen racisme en antisemitisme niet door de beugel.” Men distantieert zich van de inhoud.

De reportage heeft voor veel commotie in Vlaanderen gezorgd. Van links tot rechts is er geschokt gereageerd op de uitzending. Het parket van Oost-Vlaanderen stelt een onderzoek in om te bekijken of strafbare feiten zijn gepleegd.

Dennis Laveaux zal door een andere kandidaat vervangen worden op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Foto: Facebook Dennis Laveaux

2 REACTIES

  1. Zeer laffe houding van de lijsttrekker (en de hele partij). Omwille van een activistische tv-reportage meteen je militanten een mes in de rug steken is enorm zwak. S&V’ers worden door de media veroordeeld zonder proces en de De Wever’s van deze wereld gaan in dat verhaaltje meteen mee. Zijn ze daar in de Eyckerstede soms bang om niet meer welkom te zijn bij de CD&V?

  2. waren het extreme moslims dan had je er niks over gehoord , daar durven ze hun bakkes niks over open te trekken . alleen die Vlamingen wat met hun kl rammelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here