1,3 miljoen overnachtingen tijdens zomervakantie

De Limburgse logiesuitbaters blikken zeer tevreden terug op de voorbije zomervakantie. Met name dankzij het uitzonderlijk mooie weer. Dat blijkt uit een recente bevraging van Toerisme Limburg bij de sector.

Igor Philtjens, voorzitter van Toerisme Limburg vzw: “Bijna acht op tien logiesuitbaters heeft tijdens de zomermaanden evenveel of zelfs meer gasten ontvangen dan vorige zomer. In juli en augustus hebben naar schatting bijna 325.000 toeristen ‘ingecheckt’ in onze provincie, goed voor ruim 1,3 miljoen overnachtingen en meer dan 125 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen.”

Ook de Limburgse attractie-uitbaters zijn over het algemeen bijzonder tevreden. Het warme weer had namelijk een tweedelig effect. Enerzijds beleefden veel buitenattracties een topzomer. Vooral de wateractiviteiten, zoals: Terhills Cablepark, Kajak Maasland, de fluisterboten op de Maas en de openluchtzwembaden. Anderzijds zochten heel wat mensen binnen naar verkoeling wanneer het buiten té warm was. Daardoor kregen ook enkele binnenattracties, zoals Todi Duiktoren en Snow Valley, deze zomer extra bezoekers over de vloer.

Ondanks de hitte werd er ook naar hartenlust gefietst in Limburg de voorbije zomervakantie. “Fietsen en wandelen blijven de favoriete activiteiten van onze verblijfsgasten. Dat merken we ook in onze tellingen. In juli en augustus telden we bijna 700.000 fietsers in ons Fietsparadijs. Dik 10 procent meer dan vorige zomer.”

Dat de zomervakantie ten einde is, betekent zeker niet dat het toeristisch seizoen in Limburg stilvalt.

Igor Philtjens: “Om de Limburgse vrijetijdseconomie verder te stimuleren, blijven we vanuit Toerisme Limburg – samen met de Limburgse ondernemers en de 44 Limburgse steden en gemeenten – inzetten op meer dag- en verblijfstoeristen.”

Ook buiten de traditionele vakantieperiodes levert Toerisme Limburg samen met de toeristische sector inspanningen om Limburg extra in de kijker te zetten. “Daarom brengen we eind deze week bijvoorbeeld nog een najaarsbijlage uit. In een hoge oplage, bij enkele grote Vlaamse kranten. Ook na de zomer willen we dat de bedden van onze ondernemers vol liggen. Want meer toeristen betekent meer omzet voor de ondernemers en dus meer jobs.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here