Vanaf 2020 rijden treinen Hamont-Mol elektrisch

Station Hamont

Vorige week hebben federaal minister François Bellot, de burgemeesters Theo Schuurmans, Raf Drieskens, Jaak Fransen, Peter Vanvelthoven, Paul Rotthier, en Infrabel CEO Luc Lallemand het startschot gegeven voor de elektrificatiewerken op de spoorlijn Hamont-Mol.

Deze 33 km lange spoorlijn (lijn 19) wordt volledig geëlektrificeerd, opdat de treinen er vanaf eind 2020 elektrisch kunnen rijden. Een belangrijke investering in de mobiliteit voor Noord-Limburg en de Kempen.

Het plaatsen van een nieuwe bovenleidingspaal op het perron van Hamont vormt het begin van de elektrificatiewerken op de spoorlijn 19 tussen Hamont en Mol. De werkzaamheden zullen twee jaar in beslag nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here