Uitrit op Ringbaan West bij LIDL Weert wordt aangepast

Lidl

De uitrit vanaf de parkeerplaats op de Ringbaan West bij de winkel van LIDL in Weert-Zuid wordt bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt van de Ringbaan aangepast. Dat heeft de gemeente Weert aan de Wijkraad Keent laten weten. Door de aanpassing moet het niet langer mogelijk zijn dat automobilisten bij het verlaten van de parkeerplaats linksaf de Ringbaan oprijden.

De verkeersveiligheid rond de LIDL winkel langs de Ringbaan West in Weert wordt door scholieren als slecht beoordeeld. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de School voor Verkeersveiligheid. Daarbij was er speciale aandacht voor de veiligheid rond de inritten en uitrit bij de LIDL. De scholieren gaven bij het onderzoek aan het ‘erg onveilig’ te vinden dat veel autobestuurders bij het verlaten van de parkeerplaats linksaf de Ringbaan West oprijden terwijl dat feitelijk verboden is. Regelmatig trekken automobilisten zich niets van dit verbod aan. De verkeersborden en belijning op de weg worden genegeerd wat tot onveilige situaties kan leiden.

De gemeente Weert neemt nu het advies van de scholieren over er gaat het linksaf de Ringbaan oprijden nu door een eenvoudige ingreep fysiek onmogelijk maken. De wegmarkering met lijnen op de weg wordt vervangen door het aanbrengen van een verhoogde rand. Die dwingt autobestuurders rechtsaf te slaan en via de nabijgelegen rotonde hun weg op een meer veilige manier te vervolgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here