Weert wil meerjarige subsidies invoeren

stadhuis gemeentehuis weert
De gemeente Weert wil met ingang van het subsidiejaar 2019 meerjarige subsidies voor een aantal verenigingen en stichtingen invoeren. Als de gemeenteraad en het college akkoord gaan, wordt gestart met een beperkt aantal subsidieregelingen. Het is de bedoeling straks twee- of driejaarlijks subsidie te verstrekken afhankelijk van de organisatie.

Het meerjarig verstrekken van subsidie heeft een aantal voordelen. Zo hoeft de subsidieontvanger niet meer voor elk subsidiejaar een aanvraag in te dienen. Dit betekent een vermindering van administratieve lasten. Daarnaast draagt meerjarige subsidieverstrekking bij aan rechtszekerheid. Subsidieontvangers weten voor langere tijd waar zij aan toe zijn. Ook voor de gemeente betekent het minder administratie.

De wethouders Tessa Geelen en Geert Gabriëls proberen samen de administratieve lasten voor verenigingen zo klein mogelijk te houden. Het verstrekken van meerjarige subsidies is een begin. De komende tijd zullen beide wethouders samen naar meer maatregelen zoeken om verenigingen te blijven ondersteunen/ontlasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here