Stichting De Aldenborgh ontvangt de Prijs van de Europese Burger 2018

Geschied- en Oudheidkundige Kring De Aldenborgh uit Weert is een van de twee Nederlandse winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018 van het Europees Parlement. Op 21 augustus om 19.00 uur zal Europarlementariër Jeroen Lenaers de legpenning behorende bij de prijs uitreiken aan de voorzitter van De Aldenborgh, dhr. Peter Korten. De uitreiking vindt plaats nabij het voormalig grenskantoor Ittervoort-Kessenich (Vijverbroekstraat te Kessenich, België).

´De Aldenborgh´ en de Belgische stichting ´Cultuurwerking Sotteghem´ voeren een onderzoek uit naar de graven Van Horne en Van Egmont die 450 jaar geleden werden onthoofd op de Grote Markt in Brussel.

De samenwerkende stichtingen organiseren met andere organisaties in 2018 meer dan 100 culturele evenementen die in het teken van de twee graven staan en die de culturele en historische overeenkomsten in Europa benadrukken. Juist vanwege het grensoverschrijdend en culturele karakter en de historische relevantie voor Europa en de vrijwillige inzet van de stichtingen, is De Aldenborgh beloond met de Prijs van de Europese Burger.

Het Europees Parlement kent de Prijs van de Europese Burger jaarlijks toe aan maximaal 50 personen en organisaties die uitdrukking geven aan Europese waarden of die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van grensoverschrijdende of culturele samenwerking, of het verbeteren van wederzijds begrip tussen burgers van de Unie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here