In Bocholt kan men oefenen met elektronisch stemmen

Voor het eerst zal er in het kieskanton Bree elektronisch gestemd worden. Elektronisch stemmen is heel eenvoudig. Het wijst zichzelf uit. Voor de personen die ietwat onzeker zijn en een keer willen oefenen, stelt het gemeentebestuur van Bocholt de mogelijkheid om een proefstem uit te kunnen brengen.

In september en oktober staat er een proef-stem-computer in de vier kerkdorpen van Bocholt. Op deze computer, met drukscherm (touchscreen) en fictieve namen en lijsten, kan men komen oefenen.

Bij de locaties zullen medewerkers zijn om een hulpvaardige hand te bieden. In Bocholt kan men in het gemeentehuis terecht, in Kaulille bij het OCMW, in Reppel in het Buurthuis en in Lozen bij ‘De Leemskuil’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here