Samana Opitter maakt rondvaart met De Scheldevallei

Onlangs was de jaarlijkse uitstap van Samana Opitter gepland. Dit jaar stond weer een boottocht op het programma.

Met een stralende zon en een veel te hoge temperatuur vertrok Samana Opitter om 11.00 uur met 54 personen richting Maastricht. Rond 12.00 uur werden de aanwezigen hartelijk ontvangen door de kapitein en de crew van de Scheldevallei.

De boottocht ging vanuit Maastricht via de Maas en de Nederlands-Belgische grens naar de sluizen van Ternaaien, ook ‘Stop van Ternaaien’ genoemd. Via deze sluis, die 225m lang en 25 m breed is en een hoogteverschil van 14 m heeft, kwamen ze van de Maas op het Albertkanaal.

Tijdens de boottocht van drie uur genoten de aanwezigen van een heerlijke lunch en een prachtig uitzicht van Limburg.

Bij terugkomst in Maastricht stond de chauffeur van de bus de aanwezigen op de Maaspromenade op te wachten. De chauffeur hielp sommigen met de lift veilig in de bus. De airco zorgde ervoor dat ze een aangename terugreis hadden.

Omstreeks 16.30 uur waren ze terug op het Itterplein.

Foto: Mia Vliegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here