Johan Vankerkom en Hein Hons winnen open koppelwedstrijd

Op zaterdag 4 augustus organiseerden de Maasvissers Geistingen een open koppelwedstrijd ism hengelsport De Snoek Ophoven op de Steenberg + Boterakker (Spaenjerdplas Kinrooi). Bij deze wedstrijd was er weer vrije hengelkeuze. Het Belgische duo Johan Vankerkom en Hein Hons won met 17600 gram op plaats D105.

Er kwamen 32 koppels langs bij de inschrijftafel voor deze internationale koppelwedstrijd. Er werd gevist in 4 vakken van 8 koppels.

Er werd gevist in tropische omstandigheden. De vissen lagen duidelijk niet op de diepere plaatsen bij dit warme weer.

De tweede plaats was voor het Duitse duo Matthias Maennchen en Wolfgang Wierzba op plaats C74, zij visten zich 9760 gram bij elkaar.
De derde plaats was voor Jaroszewski Danny en Paul Verlindennden op plaats B39 met 8385 gram. Onze Waalse vrienden Alain Bangels en Renard hadden in dit B-vak eigenlijk het hoogste gewicht met ruim 9 kg, maar zij hadden een steen in het leefnet en in onze reglementen staat dat dit niet mag, omdat het de vissen kan beschadigen tijdens het omkippen van de vis in de weegzak. (ook andere voorwerpen zijn niet toegelaten in het leefnet, enkel verzwaringen aan de buitenzijde van het leefnet zijn toegelaten).

Bij de volgende open wedstrijden zorgt de organisatie ook voor Franstalige en Duitstalige reglementen. Het A-vak was deze keer het mindere vak en daar kwam het duitse koppel Dieter Greven met Blehmen als winnaar uit de bus met 7115 gram.

Op de vijfde plaats hadden ze het Nederlandse duo Harry Suylen met Loe Emonds met 7910 gram op plaats D101.

Het gemiddelde gewicht per koppel lag deze keer op 4,2 kg per koppel.

De volgende open koppelwedstrijd wordt gevist zaterdag 20 oktober, waar nu al veel inschrijvingen voor op staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here