Veerpont Ophoven al twintig jaar in de vaart (video en foto’s)

Woensdag 1 augustus werd stil gestaan bij het twintig jarige bestaan van het fiets- en voetveer tussen Ophoven en Ohé en Laak. Het was destijds RivierPark Maasvallei die een uitbreiding van het Belgische fietsknooppuntennetwerk wilde initiëren en een subsidie-aanvraag deed om dit gerealiseerd te krijgen.

In 1997 keurde de gemeente Kinrooi het ontwerp goed om een fiets- en voetveerverbinding te realiseren tussen Ophoven (Kinrooi) en Ohé en Laak, toen nog behorend tot de gemeente Maasbracht. In 1998 werd dan het eerste veerbootje ‘De Wallborgh’ gemaakt voor 640.500 Belgische frank (15.877 euro). Dit werd 50/50 betaald door Kinrooi en Maasbracht. De aanleg van de veerstoep kostte indertijd iets meer dan 5 miljoen Belgische frank (126.519 euro). Op 1 augustus 1998 werd het fiets- en voetveer officieel ingehuldigd.

Woensdag waren er vele belangstellenden met de fiets die de oversteek maakten. Voor het jubileum kon men deze dag gratis overgezet worden. Om 11.00 uur zorgden wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw en schepen Sylvie Vanmontfort van de gemeente Kinrooi voor een feestelijk gebeuren, exact op de grens.

Jaarlijks maken zeker 50.000 personen de oversteek met het veerpont. Niet enkel toeristen maar ook bewoners uit de streek weten het veerpontje te vinden en waarderen de service.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here