Opmerkelijke daling inwonersaantallen in Midden Limburgse gemeenten

De Midden Limburgse gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen en Weert hebben in de eerste vijf maanden van 2018 allemaal een opmerkelijke en forse daling in inwonersaantallen genoteerd. Enkel de gemeente Roermond zag de eerste maanden van 2018 het bevolkingsaantal stijgen. Totaal daalde het aantal inwoners in Midden Limburg met zo’n 300 personen. Een hoog sterftecijfer, mogelijk veroorzaakt door de lange en heftige griepperiode deze winter, een laag geboortecijfer en het vertrek van veel mensen naar andere woonplaatsen zijn de oorzaken van de bevolkingsdaling.

De gemeente Weert leverde de meeste inwoners in. Het bevolkingsaantal van de Van Hornestad daalde dit jaar tot begin juni van 49.874 naar 49.753 ofwel een daling van 139 personen. Vorig jaar dacht Weert nog in 2018 de klip van de 50.000 inwoners te nemen. De gemeente Leudal zag het bevolkingsaantal met 134 inwoners afnemen tot 35.709 inwoners. De kleinste gemeente van Midden-Limburg, Nederweert, 16.953 inwoners, leverde 84 zielen in, Echt Susteren 76, Roerdalen 30 en Maasgouw 4. Enkel de gemeente Roermond, dat het inwoneraantal zag stijgen tot 57.972 inwoners, noteerde een toename van 167 inwoners vooral doordat zich in Roermond veel nieuwe inwoners, 197, vestigden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here