De TT van Haler komt er weer aan: 20-22 juli

Ronkende motoren, de geur van Castrol , stoere mannen en vrouwen in lederen motorpakken. Oude motormerken als Norton, Triumph, BSA, Eysink…
Wie dit spektakel wil meemaken gaat op 20,21 en 22 juli naar Haler, waar voor de 4e keer de TT georganiseerd wordt met klassieke racemotoren.

In 1938 en 1939 was er een heuse TT-wegrace door Ell-Hunsel-Haler, die kon tippen aan de TT in Assen. Vier jaar geleden is dit historische evenement nieuw leven ingeblazen in de vorm van demo-ritten op een korter wegcircuit in Haler Op zaterdag en zondag ziet en hoort u hoe de rijders met hun oldtimer racemotoren twee zo gelijk mogelijke manches proberen te rijden. Er wordt per klasse gereden, van de snerpende 50 cc tot de zware 500 cc en de altijd spectaculaire zijspan.

Nieuw dit jaar is de Rookieklasse: zelf meedoen met een van de organisatie gehuurde motor, om eens te proeven aan het demoracen, in een aparte klasse met exact dezelfde 50cc motoren.

Op vrijdagavond 20 juli is er een parade van oldtimer motoren en brommers over het oorspronkelijke wegcircuit Ell-Hunsel-Haler uit 1938-1939. De parade vertrekt vanaf 19.00 uur vanaf het feestterrein aan de Isidoorstraat te Haler richting Ell, waar tussen 19.15 en 20.00 uur een pauze is op het plein. Vanaf 20.00 uur vindt er nabij het kruispunt een vlagstart plaats en vervolgt de tocht over de Hoogstraat naar Hunsel. Ook daar zal rond 20.20 uur een korte stop zijn op het kerkplein. En vanaf daar rijdt de stoet terug naar het feestterrein in Haler, voor een gezellige avond met livemuziek in de feesttent (vrij entree).

Zelf meedoen met een oldtimer motor of brommer kan. Er zijn beperkte plaatsen. Aanmelden kan online.

Foto’s: Theo Triphof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here