Kunstwerk Pyralisk in Bocholt

Het multiculturele kunstwerk Pyralisk is in Bocholt aangekomen. Je kan de prachtige zuil nog tot 15 augustus bewonderen in bib ‘de Priool’.

Ieder jaar vindt tijdens het eerste weekend van mei de Kunstcarrée plaats in het historische centrum van onze partnerstad Duits Bocholt. Een kunstmarkt met een zestigtal standen en kunstenaars uit diverse landen. De voorbije jaren waren vaker al amateurkunstenaars uit Belgisch Bocholt hierbij aanwezig om hun creaties aan het Duitse publiek te tonen en om er workshops te organiseren. Dit jaar waren Johnny ‘Art’ Smets, Jolanda Verhees, Anja Vanderstraeten, Henny Vaes en Albert Vaesen naar onze partnerstad in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen afgezakt om er onze gemeente te vertegenwoordigen.

Kunstenaars Johnny Art en Albert Vaesen: “Samen met veertien andere kunstenaars uit Duits Bocholt en Nederland werkten we onder leiding van organisator Hans Hein aan een gezamenlijk kunstwerk met de titel ‘Kunst brengt mensen samen’. Het resultaat is deze Pyralisk. Het kunstwerk toont Europese cultuurelementen die de mensen in het Münsterland (D), de Eifel (D), de Achterhoek (NL) en Limburg (B) met elkaar verbinden. Iedere streek kreeg één zijde van de Pyralisk ter beschikking. Op de Belgische zijde vindt je o.a. de steenkoolindustrie, ons bier en onze hoofdstad Brussel terug. Iedere kunstenaar werkte met zijn eigen materialen en in zijn kunstvorm.”

Van Duits Bocholt verhuisde de Pyralisk naar heet gemeentehuis van Borkulo in de Nederlandse Achterhoek. Sinds vorige week staat hij in de Bocholter bib. De achthoekige priool is de ideale omkadering voor dit mooie kunstwerk. Je kan er de pyralisk nog gaan bekijken tot 15 augustus. Dan verhuist het naar de beeldentuin van Albert Vaesen (Lillerbaan, Kaulille) waar het zal pronken op de opendeurdag van 19 augustus. Daarna gaat de pyralisk terug naar Duitsland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here