Tweede fase fietspad Hoeveweg Dilsen-Stokkem in zicht

Het schepencollege van Dilsen-Stokkem heeft op 31 mei een nieuwe omgevingsvergunning afgeleverd voor de laatste fase van het fietspad Hoeveweg. De vergunning kadert binnen het gemeentelijk RUP Hoeveweg opgemaakt door het stadsbestuur en goedgekeurd door de deputatie van de provincie Limburg op 15 februari 2012.

Reeds op 6 juli 2012 werd een eerste vergunning afgeleverd voor de aanleg van een fiets- en ecotunnel en voor reliëfwijzingen rond de Hoeveweg. Op 5 maart 2014 werd een vergunning afgeleverd voor een fietsverbinding zelf.

Nu volgt de vergunning voor het laatste deel van het fietspad.

Momenteel is er immers nog geen asfaltverbinding tussen de fiets- en ecotunnel richting woonwijk Nieuw Homo. Dit zal weldra veranderen.

Inmiddels heeft het Herstructureringscomité ook een aannemer aangesteld, met name de firma Hoogmartens die na het bouwverlof met de werken zal starten. Zodra deze werken zijn voltooid zal het fietspad Hoeveweg, welk zorgt voor een verbinding tussen het Kempisch plateau en de Maasvallei voor traag verkeer, een feit zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here