Volksfeest in Ophoven buitengewoon geslaagd (video en foto’s)

Het Oud Limburgs Schuttersfeest van 1 juli in Ophoven is ‘buitengewoon geslaagd’. Deze woorden gebruikte Jo Brouns aan het einde van deze dag.

Bij het OLS hebben 144 schutterijen deelgenomen aan dit cultuur-historische evenement van beide Limburgen. Ruim 20.000 toeschouwers zagen een optocht van ruim drie uur door de straten van Ophoven lopen waarbij de organisatie goed gezorgd had voor verfrissing, zowel voor de schutters als voor de bezoekers.

De zon en de wind zorgden er zondag voor, dat er veel schutterijen misten tijdens het korpsschieten. Er waren 61 schutterijen die vervolgens door gingen naar de eerste kavelronde. Na enkele ronden bleven er omstreeks 21.30 uur 27 schutterijen over die zaterdag zullen strijden om d’n Um.

Foto’s: Willy Stukken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here