Leerlingen van Basisschool 3K zijn in de ban van het WK (video en foto’s)

De leerlingen van het vierde leerjaar bij Basisschool 3K zijn helemaal in de ban van het Wereldkampioenschap voetbal. Ze krijgen er les over Rusland, de oorsprong van het voetbal èn de verdiensten van de Rode Duivels.

“Dit kadert in de lessen Wereldoriëntatie, Mens en Maatschappij”, zo vertelt leerkracht Bert Schoofs die de leerlingen helemaal laat uitdossen in een WK-outfit.

“De klas is ingedeeld in groepjes, waarbij er in één groepje aandacht is voor de Russische taal. Zo laten we leerlingen kennis maken met enkele Russische woordjes en kunnen ze hun eigen naam in het Russisch maken, is een ander groepje bezig met de spelers van het Belgische nationale elftal, zijn er leerlingen die versieringen maken èn is er aandacht voor een speciaal WK-dansje”, zo vervolgt de leerkracht.

De leerlingen vinden het bijzonder prettig. Op de gang, die ook versierd is, heeft men een ‘Ball of Fame’ gemaakt, waarbij de spelers van De Rode Duivels gekoppeld zijn aan de leerlingen.

En nu maar hopen dat het Belgische elftal het ver zal schoppen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here