Archeologiedagen Musea Maaseik

Heb je al eens gehoord van de ‘pommel’, het ‘snorrebot’ of ‘schedebeschermer’? In de Musea Maaseik kan je al deze dingen ontdekken tijdens de nieuwe tentoonstelling ‘Na eeuwen opgepiept – Van lood tot goud !’. Nog tot en met 7 oktober kan je deze speciale collectie, gedetecteerd door 4 metaaldetectoristen op het grondgebied Maaseik, bewonderen. Zelfs Romeinse heldenschijven, pareltjes van riemtongen, 16e-eeuwse kledinghaakverdelers voor weelderig ingesnoerde jurken en ook onderdelen van een aanvalsvliegtuig uit de 2e Wereldoorlog zijn te zien. Komende zaterdag is er iets speciaals dat er aan toegevoegd wordt.

In het Regionaal Archeologisch Museum kan je o.a. mammoettanden uit de prehistorie, Romeinse munten en middeleeuwse ivoren prachtstukken bewonderen.

Zaterdag 2 juni zijn de Vlaamse Archeologiedagen. Dan is er van alles te doen bij de Musea Maaseik.

Een metaaldetectorist is aanwezig tussen 14.00 en 16.00 uur en geeft alle uitleg over alles wat men al ooit had willen weten op het gebied van metaaldetectie, voorwerpen en zo meer. Voor de jongeren hebben ze speciaal een leuke zoekactiviteit. Probeer de verscheidene raadseltjes en zoekertjes in het museum op te lossen en breek je hoofd over allerlei speurtochtvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here