Kinrooise asperges nog één maand volop verkrijgbaar (video en foto’s)

Het weer helpt goed mee om de Kinrooise asperges lekker te laten groeien. Het heerlijke witte goud dat nu overal in de regio verkrijgbaar is, zal nog maar kort verkocht worden. “Nog ongeveer één maand zijn de asperges verkrijgbaar”, zo vertelt Aspergekoningin Jolien Driessens.

Aspergekoningin Jolien heeft het witte goud met de paplepel ingekregen. Vader Johan heeft een grote aspergeboerderij in Molenbeersel, waar hij momenteel 12 hectare asperges heeft. De Kinrooise asperges groeien, mede door het warme weer van de voorbije dagen, heel hard. Dat betekent voor de Kinrooise boeren lange dagen. “We beginnen hier om zeven uur ’s ochtends tot het klaar is, en dat kan tot in de avond duren”, zo vervolgt Jolien.

Zelf vindt Jolien meerdere gerechten met Kinrooise asperges lekker. “Nu is het nog volop genieten, want dit ‘witte goud uit Kinrooi’ is volop verkrijgbaar”, zo besluit de Aspergekoningin van de gemeente Kinrooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here