BS De Sprong gaat van melk tot ijs

De voorbije week maakten de leerlingen van het eerste leerjaar van GO! BS De Sprong op een speelse manier kennis met het leven op de boerderij. In samenwerking met een educatief project van Melk4Kids brachten ze een bezoekje aan hoeve Engelenveld in Kessenich. Boerin Annemie en haar zoon Mathieu lieten de kinderen van juf Elke en juf Veerle op een interactieve manier kennismaken met het verhaal van de koe en de melk.

Tijdens het boerderijbezoek leerden de leerlingen van De Sprong alles over koetjes en kalfjes, kwamen ze te weten hoe de melk geproduceerd wordt en op welke manier ze verwerkt wordt.

In de koeienstal, de melkstal, de wei, in de keuken en in het ijssalon konden zij alle zintuigen gebruiken zoals het luisteren naar de dierengeluiden in een koeienstal, het aaien van een kalfje, het ruiken van mest, het zien van het boerenleven en natuurlijk het proeven van allerlei lekkernijen gemaakt van verse koeienmelk zoals verse melk, vers gedraaid vanille-ijs, chocolade, een flesje actimel…

Ondertussen weten de leerlingen alles over koetjes en kalfjes. Ze hebben geproefd van het leven op de boerderij en ze gingen op ontdekkingstocht in het ijssalon!

Foto: Elke Gielen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here