CD&V Maaseik start als eerste campagne gemeenteraadsverkiezing

CD&V Maaseik start als eerste met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. De partij doet dat omdat het om bijzondere verkiezingen gaat. Nooit voorheen, stelde een zittende burgemeester in Maaseik, zich niet langer kandidaat voor het hoogste ambt op lokaal vlak. Zij overleden of werden weggestemd terwijl de huidige burgemeester – Jan Creemers – ervoor kiest om kansen te geven voor verjonging en vernieuwing. Hij zal daarom de lijst van CD&V duwen.

De verjonging en de vernieuwing treedt aan in de persoon van Gunter Haeldermans, momenteel Schepen van openbare werken in Maaseik voor CD&V. “Gunter is een web-mens en geen wall-mens dat wil zeggen hij bouwt geen muren om zich heen en is publiek toegankelijk via zijn eigen website en op sociale media. De meerwaarde van die aanpak is duidelijk merkbaar bij de aftrap van de campagne voor CD&V in Maaseik”, zo is de strekking van de politieke partij.

Naast de traditionele manier van campagnevoeren, kiest de partij ervoor om iedere week een videoboodschap te delen van een kandidaat op de lijst van CD&V Maaseik. Het gaat om vertrouwde gezichten maar ook om geëngageerde nieuwkomers. Het eerste filmpje en meteen van zo’n nieuwkomer, zal vrijdag worden gedeeld op de website van CD&V Maaseik en de Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here