Vliegende draken in het Vijverbroek

Met twee waterlopen, meer dan tien poelen, een heleboel grachtjes, hooilandjes en houtkanten spreekt het voor zich dat libellen zich thuis voelen in het Vijverbroek in Kessenich. In het kader van de 1000-soortenmaand gaat Natuurpunt Kinrooi in het Vijverbroek op zoek naar deze fascinerende dieren.

Er zijn al wat libellensoorten bekend van dit gebied, maar de laatste jaren is er weinig gekeken en er zijn zeker nog leuke zaken te verwachten. Soorten waar ze gericht naar zullen zoeken, zijn Vroege glazenmaker, Glassnijder, Bruine korenbout, Beekrombout, Bosbeekjuffer,….

Natuurpunt Kinrooi doet dit onder leiding van Jorg Lambrechts, celhoofd studieprojecten bij Natuurpunt en al jaren gepassioneerd door libellen en in samenwerking met de Libellenvereniging Vlaanderen.

Wil je graag meer te weten komen over deze acrobaten van de lucht dan ben je van harte welkom op zaterdag 26 mei om 10.00 uur aan het grenskantoor van Kessenich. Het is aan te bevelen om een lunchpakket mee te nemen, omdat men wil gaan picknicken.

Stevige schoenen of laarzen zijn altijd nodig in zo een nat gebied. Een verrekijker en een vlindernet zijn ook altijd handig maar geen must.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here