12de eeuwse kapel krijgt een nieuw glasraam (video en foto’s)

De twaalfde eeuwse kapel die bij Scholengemeenschap Mosa-RT staat, heeft een nieuw glasraam gekregen. Het glasraam, die er gekomen is vanuit een project van het Davidsfonds Maaseik heeft vele jaren op zich laten wachten.

“In totaal hebben we zestien jaar moeten sparen met alle partners van de ‘nacht van de Geschiedenis’ in Maaseik om dit te kunnen realiseren”, zo vertelt projectleider Wim Corstjens.

Corstjens, zelf oud-leraar bij de scholengemeenschap vond Rik Strijckers, eveneens oud leerkracht van de scholengemeenschap, bereid om het ontwerp te maken. “Hier zijn wel bijna 200 probeersels aan vooraf gegaan, maar ik ben erg tevreden over het eindresultaat”, zo laat kunstenaar Strijckers weten.

Het glasraam stelt de omarming van de leerlingen van de scholengemeenschap voor. “Bijzonder blij zijn we met dit geschenk. We gaan er ons voor inzetten dat naast de leerlingen ook andere geïnteresseerden vanuit Maaseik dit kunnen komen bekijken”, aldus directeur Erik Peeten van Scholengemeenschap Mosa-RT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here