Fanfare Sint-Dionysius blaast 115 kaarsjes uit (video en foto’s)

Het weekend van 1, 2 en 3 juni wordt er gefeest! De Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius bestaat dan 115 jaar. Op de affiche prijken, buiten de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, de eigen muzikanten en een zestal muziekverenigingen uit de regio.

Op vrijdag 1 juni om 19.30 uur zal de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht o.l.v. Matty Cilissen ‘in concert’ brengen in Ontmoetingshuis De Riet. Dit orkest werd opgericht in 1946 en neemt deel aan internationale taptoes en muziekfestivals. Zij waren een pionier in de combinatie tussen het toegankelijk klassieke en het lichtere muziekgenre (latin, swing, pop, rock, funk). Wie dit unieke concert wil bijwonen, kan kaarten in voorverkoop bestellen aan 15 euro. “De plaatsen zijn weliswaar beperkt, dus snel handelen is gewenst”, aldus Johan Colson van Sint-Dionysius. De opbrengst van dit concert gaat naar VZW Pinocchio Neder-over-Heembeek en VZW Sint Gerardus te Diepenbeek.

Zaterdag 2 juni om 19.30 uur presenteren de muzikanten van de fanfare o.l.v. Michel Vanderhoven en van de drumband o.l.v. Davy Martens hun ‘jubileumconcert’. “Er staan enkele premières op het programma. Het wordt uitkijken naar solist Toon Rutten op bastuba en enkele van de mooiste werken van de voorbije jaren, die de muzikanten zelf hebben mogen voorstellen: Retro maar top”, zo verduidelijkt Johan Colson. Kaarten voor dit concert zijn enkel te verkrijgen aan de kassa en kosten 10 euro.

Op zondag 3 juni heeft de fanfare enkele bevriende muziekverenigingen uit de regio uitgenodigd op een ‘koffieconcert’. “De muzikanten uit Dilsen geven de aftrap om 14.00 uur. Vervolgens betreden de muziekverenigingen uit Maaseik, Kessenich, Kinrooi, Gruitrode en Stokkem het podium”, aldus Johan Colson. De inkom op zondag is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here