Van Eyckfeesten voor het eerst drie dagen (video)

Drie dagen lang zal er begin juni gefeest worden in Maaseik. De Van Eyckfeesten, het grote openluchtfeest in hartje Maaseik, staat dan voor de vierde maal op het programma, voor de eerste maal drie dagen. “We hebben hiertoe besloten omdat we hoge kosten hebben die we met een extra dag beter kunnen spreiden”, aldus organisator André Leurs.

Het programma zal een gedeelte van de opbrengst aan een goed doel schenken. Ditmaal heeft men gekozen voor Make-A-Wish Vlaanderen.

Het enige openluchtfeest van Maaseik kent ene boordevol programma. Op vrijdag 1 juni is er een pop-night met Generation Gap en feest-DJ Bas. Op zaterdag zal men ’s middags voor de tweede maal ‘Rimpelmatinee’ organiseren. “Dit is vorig jaar goed bevallen en op deze wijze proberen we senioren van Maaseik en omgeving extra bij het evenement te betrekken”, aldus André Leurs.

Op zaterdagavond hefet men voor het vierde jaar op rij ‘Wir Sind Spitze’ geprogrammeerd. “Deze formatie kent elk jaar een grote bezoekersgroep, die we graag met dit optreden tegemoet komen”, zo vervolgt Leurs.

Zondagochtend 3 juni start men om 11.00 uur met een dank-ontbijt, voor sponsoren en andere genodigden. Verder is er die dag een Van Eyck Fair waarbij diverse formaties een optreden zullen verzorgen. Ook is er de Grooveexperience Band.

“Online is het hele programma terug te vinden. We hopen op goed weer, zodat de sfeer nog beter is”, zo besluit André Leurs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here