Documentatiecentrum Maaseik brengt oud Maaseik in kaart (video)

Foto’s, documenten, stambomen, wetenswaardigheden en nog veel meer over de Maaseiker geschiedenis is terug te vinden bij het Documentatiecentrum Maaseik. “We zijn mooi uitgerust in het voormalige bejaardenhuis van Maaseik”, zo vertelt voorzitter Johnny Coolen.

Samen met de vrijwilligers wordt er veel werk verzet. Elke maandag en donderdagvoormiddag zijn er mensen aanwezig in het Documentatiecentrum Maaseik. Men verzamelt documenten van diverse aard, geen spullen vanwege ruimtegebrek. Eenzelfde werking is er in Neeroeteren en Opoeteren. Documentatiecentrum Maaseik richt zich enkel op het oude Maaseik.

Naast het verzamelen van documenten geeft het Documentatiecentrum ook boeken uit. “We hebben de uitgegeven exemplaren uitgestald in de entreehal en van alle boeken kan men nog een exemplaar aanschaffen”, aldus Coolen.

Dat het Documentatiecentrum Maaseik mee is met z’n tijd bewijst het feit dat men actief is op internet maar ook met sociale media aan de slag is gegaan. “Hier is van alles op te zoeken”, aldus vrijwilliger Wim Corstjens.

Het mooiste is natuurlijk dat mensen naar ons toe komen, dan kunnen we ze het beste helpen”, aldus Johnny Coolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here