Andri Aganits wordt nieuwe middenblokker bij NOLIKO Maaseik

Andri Aganits (°7 september 1993) werd in 2012 in Estland uitgeroepen tot Rookie of the Year. Hij moest nog 19 worden maar speelde al bij de Estse topclub Selver Tallinn waar toen ook ene Timo Tammemaa actief was…

Andri is twee jaar jonger dan Timo, nog een ietsje groter (2m07) en een tikje zwaarder. Volgens onze databanken heeft ie ook een centimeter of twee, drie hoger sprongbereik. In tegenstelling tot Timo vertrok hij al op vrij jonge leeftijd op buitenlands avontuur. Een jaar Duitsland, een jaar Serie B in Italië en vervolgens twee seizoenen bij het Franse Poitiers en één seizoen bij die andere Franse topper Montpellier UC.

Andri Aganits heeft intussen zelfs al meer Estse nationale selecties op zijn teller staan dan Timo. Ze waren er allebei bij toen een sterk Estland in 2016 de European Volleyball League won.

Foto: Noliko Maaseik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here