Vernieuwend woonerf ‘Op de Koopman’ in Bree

Aan de Thijsstraat in Bree komt een gloednieuw woonerf met 77 nieuwe wooneenheden. ‘Op de Koopman’ wordt een gezellige buurt die mooi aansluit bij het landelijke karakter van Bree. Schepen van Ruimtelijke Ordening Mario Knippenberg: “Deze verkaveling heeft 20 grondgebonden woningen en 57 vrije bouwgronden. Daarmee bieden we bijkomende aangename woongelegenheid aan dichtbij het centrum.” Projectontwikkelaars Veerle en Raf Custers geven kopers de vrijheid om zelf te bouwen of een casco of afgewerkte woning aan te kopen. In het najaar gaat de verkoop van de woningen en de 1ste fase van de bouwgronden van start. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden via de website www.opdekoopman.be.

Veerle Custers: “Thuisvoelen doe je alleen maar als je je eigen identiteit in je woning kan leggen, in een geheel dat toch harmonieus aanvoelt. Wij zijn ervan overtuigd dat de inbreng van de toekomstige bewoners – kopers aan het project ervoor gaat zorgen dat het niet alleen thuiskomen is in de eigen woning maar ook in de eigen buurt. Zelfbouwers kopen een lot bouwgrond, mensen die graag wat hulp hebben kopen casco of een afgewerkte woning. Alles hoort bij elkaar en toch schept ieder zijn eigen woning naar eigen smaak.”

Raf Custers licht toe: “Bart Lens zorgde voor het ontwerp. Hij is een krak in ruimtelijk inzicht, vertrekt altijd vanuit een hoger perspectief om het geheel vorm te geven. Het resultaat is een mooie mix van 20 woningen en 57 vrije bouwgronden, waarbij de materialen op elkaar worden afgestemd. De verkavelingsvoorschriften geven de nodige vrijheid binnen het beoogde concept.”

‘Op de Koopman’ bedt zich maximaal in het landschap in. De nieuwe wijk maakt gebruikt van de glooiing in het landschap. Op het hoogste punt wordt een eik geplant: het vertrekpunt van een fiets- en wandelpad dat het autoluwe woonerf verbindt. Zo creëren Veerle en Raf meteen ook een veilige speelomgeving voor kinderen. Binnen het woonerf komen er twee parkings zodat bezoekers gemakkelijk kunnen parkeren vlakbij de woningen.

De woningen zelf zijn bedoeld voor alle generaties: van starters over gezinnen met kinderen tot 50+’ers. Maar ook een niet te vergeten groep, mindervaliden, krijgen een prominente rol in dit verhaal. Raf en Veerle: “Zelfs bij de kleinere kavels is het mogelijk om gelijkvloers te wonen. Dit met het oog op levenslang wonen, ook wanneer de tijd komt dat de thuissituatie extra zorg vereist. We zijn blij dat we aan de wieg staan van een vernieuwend woonerf. Waarmee we inspelen op de huidige én toekomstige woonbehoeften. En waarmee we mensen uit diverse fasen van hun leven samenbrengen in een rustgevende sfeer.”

Op zaterdag 21 april geven Raf en Veerle Custers het officiële startschot van dit veelbelovende woonproject. In aanwezigheid van burgemeester Liesbeth Van der Auwera en schepen Mario Knippenberg wordt de eik op het hoogste punt van ‘Op de Koopman’ geplant die het vertrekpunt zal vormen voor het fiets- en wandelpad. “Wij zijn oprecht fier op dit project dat een prachtig stukje thuiskomen zal worden voor heel wat Breeënaren”, zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera. “Samen deze boom planten is een mooi begin. Ook aan de rest van de groenaanleg zal veel aandacht besteed worden zodat ‘Op de Koopman’ een woonerf met frisse uitstraling wordt.”

Alle buren en geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 11 u aan de Thijsstraat voor deze “eerste spadesteek”. Om 11.30 u krijgen de aanwezige kinderen de mogelijkheid om burgemeester en schepen de boom te helpen planten. Schepjes zijn voorzien. Trek wel best je laarzen of wandelschoenen aan. Achteraf kan iedereen genieten van een drankje en een ijsje aangeboden door Veerle en Raf.

1 REACTIE

 1. Vraag 1. Hallo, is dit in Nederland of in Belgie ?

  Vraag 2. is ook al iets van kavels bekent ?

  Vraag 3. zijn al prijzen bekent?

  Deze informatie is vrijblijvend en puur informatief

  Groet,

  Wim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here