290.000 overnachtingen tijdens Paasvakantie in Limburg

De toeristische sector in Limburg heeft een bijzonder positieve Paasvakantie achter de rug. Dit meldt Toerisme Limburg vzw. Ruim zeven op tien Limburgse uitbaters van logies presteerden de voorbije Paasvakantie even goed of zelfs beter dan vorig jaar.

Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg vzw: “Deze paasvakantie klokte Limburg naar schatting af op 290.000 overnachtingen, goed voor 24 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen.” Bij de attracties loopt het aantal tevreden uitbaters zelfs op tot negen op tien. Vooral het zomerse topweekend van 7-8 april heeft bij de logies, mede dankzij last-minute boekingen, en bij heel wat outdoor attracties veel goedgemaakt. Bovendien zorgen de ontluikende bloesems dit weekend wellicht voor een laatste boost.”

“Een bevestiging dat onze blijvende investeringen en de inspanningen van onze publieke en private partners hun vruchten afwerpen,” zegt Igor Philtjens tevreden. “Er zijn al meer dan 230.000 Limburg Vakantiegidsen verdeeld tot aan de paasvakantie. Niet alleen via o.a. krantenwinkels, logies en attracties. Maar ook via fiets- en wandelbeurzen in binnen- en buitenland. Want fietsen en wandelen blijven de populairste activiteiten van onze gasten, ook tijdens de paasvakantie, blijkt uit de bevraging. Gevolgd door gastronomie, terecht het overkoepelende thema van onze campagnes dit jaar.”

Hoewel vier op tien Limburgse logiesuitbaters gasten uit het buitenland heeft ontvangen, wordt West-Vlaanderen genoemd als populairste herkomstregio. Gevolgd door Oost-Vlaanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here