Sterretjesweide gedenkt foetussen in de gemeente Kinrooi (video)

In de gemeente Kinrooi is er een nieuw initiatief op de kerkhoven. Door een aanpassing van het politiereglement op de begraafplaatsen, is het voortaan mogelijk dat er voor foetussen ook een gedenkteken mèt tekst kan geplaatst worden.

In het verleden kenden de begraafplaatsen in Kinrooi allemaal al een stukje ‘Sterretjesland’, een perceel voorbehouden voor de begraving van foetussen die de levensvatbaarheidsgrens (26 weken) nog niet bereikt hebben. Maar daar mocht geen enkel gedenkteken of -tegel geplaatst worden.

Dat is veranderd sinds maart 2018, omdat het gemeentebestuur de nieuwe mogelijkheden voor de wetgeving benutte.

Voor het verwerkingsproces van de ouders kan het fijn zijn om een gepersonaliseerd gedenkteken te hebben.

De gewijzigde mogelijkheden op de Sterretjesweide zijn opgenomen in de brochure ‘Kinrooi, na het overlijden’, die nu verwerkt worden. Hierna zal de brochure verkrijgbaar zijn bij de Technische Dienst en de Dienst Burgerzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here